Thursday, March 23, 2023
Jurnalism corect


Procurorul-șef DNA, întâlnire cu echipa de experți ai Comisiei Europene: Parchetul a continuat lupta anticorupție la nivel înalt

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 27 ianuarie 2021

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Crin Bologa, susține că rezultatele parchetului pe care îl conduce dovedesc că procurorii au continuat lupta anticorupție la nivel înalt, atingând, astfel, obiectivul de referință nr. 3 din MCV. Repararea legilor justiției și păstrarea independenței funcționale și financiare a instituției sunt printre principalele măsuri de care parlamentarii ar trebui să țină cont pentru eficientizarea activității DNA. 

Crin Bologa s-a întâlnit luni cu echipa de experți a Comisiei Europene, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) și al noului Mecanism european privind statul de drept.

Discuțiile s-au referit la îndeplinirea obiectivului de referință nr. 3 din MCV și anume continuarea luptei anticorupție la nivel înalt. Procurorul șef a prezentat rezultatele DNA  care dovedesc că, în pofida unor obstacole de nivel legislativ, obiectivul de referință nr 3 din MCV a fost atins. Totuși, pentru eficientizarea activității DNA, s-a subliniat importanța reparării legilor justiției și păstrarea independenței funcționale și financiare a instituției, în contextul schimbărilor legislative care vor urma”, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

În plus, parchetul anticorupție și-a asumat efectuarea de anchete profesioniste, cu respectarea drepturilor persoanelor implicate în dosare penale, dar și cu îndeplinirea exigențelor de transparență în ceea ce privește comunicarea publică în limitele legale permise, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW