Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Procurorul-șef DNA, ales în conducerea unei asociații internaționale a autorităților anticorupție

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 6 ianuarie 2022

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa, va fi, în premieră pentru România, reprezentantul Europei de Est în cadrul unei asociații ce reunește autorități anticorupție din peste 140 de țări și regiuni din întreaga lume, a transmis DNA, joi, 6 ianuarie.

Crin Bologa a fost ales pe 5 ianuarie membru al Comitetului Executiv al Asociației Internaționale a Autorităților Anticorupție (IAACA), cu un mandat de trei ani de la data alegerii. Procurorul-șef al DNA va reprezenta grupul statelor din Europa de Est.

Este o onoare pentru mine și pentru D.N.A. să pot contribui cu expertiza și experiența profesională acumulată de instituție în cei aproape 20 de ani de activitate la întărirea luptei împotriva corupției, care constituie unul dintre obiectivele IAACA”, a spus Crin Bologa, în mesajul adresat adunării generale a IAACA.

DNA susține că este pentru prima oară când un reprezentant al unei instituții din România a fost nominalizat și ales în poziția de membru al Comitetului Executiv IAACA, înființată în anul 2006.

Scopurile principale ale asociației sunt promovarea implementării efective a prevederilor Convenției Națiunilor Unite Împotriva Corupției (UNCAC), cunoscută drept Convenția de la Merida, și sprijinirea autorităților anticorupție în activitățile specifice de prevenire și combatere a fenomenului corupției”, informează DNA.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW