Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Procurorul militar Marius Museanu, interviu la Ministerul Justiției: Din păcate în ultimii ani, imaginea parchetelor militare a fost grav afectată/ Motivele sunt dosarele Revoluției și dosarele Mineriadei

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Procurorul militar Marius Museanu participă la cursa pentru funcția de procuror șef secția parchetelor militare și susține, luni, interviul în fața comisiei de specialitate a Ministerului Justiției.

Din păcate în ultimii ani, imaginea parchetelor militare a fost grav afectată. Motivele sunt destul de clare, aici vorbim de dosarele Revoluției și dosarele Mineriadei. Timpul mare spus până la soluționarea acestor dosare cu toate problemele întâlnite, au dus la crearea unei imagini destul de negative privind parchetele militare, dar nu numai acest aspect a dus la această imagine. Precizez că performanța instituțională nu poate fi susținută decât din interior prin mobilizarea întregului potențial de resurse umane profesioniste”, a declarat procurorul Marius Museanu.

Procurorul militar a mai vorbit și despre obiectivele pe care vrea să le realizeze, printre care înființarea birourilor teritoriale sau specializarea procurorilor pe domenii de activitate.

În primul rând voi continua demersurile speciale pentru înființarea acestor birouri teritoriale. Așa cum am precizat anterior înființarea birourilor nu ridică probleme de logistică majore. Un alt obiectiv va fi acela legat de modul de repartizare al dosarelor. În acest sens se impune specializarea procurorilor pe domenii de activitate, având în vedere competența parchetului privind accidențele aviatice precum și săvârșirea faptelor penale de către militari în cazul unor operațiuni. În acest sens, în urma discuțiilor avute cu ministrul Apărării Naționale, s-a ajuns la concluzia că un reprezentant în cercetarea penală specială să participe la aceste operațiuni și să efectueze primele acte, până la trimiterea dosarului la parchetul militar, pentru că distanța dintre locul unde se pot produce aceste evenimente și parchetul militar este foarte mare. Consider că pentru soluționarea cauzelor putem rezolva prin desfășurarea anchetelor unde nu trebuie să existe perioade de inactivitate, acestea trebuie să se realizeze cu celeritate”, a mai spus acesta.

Cine este  Marius Museanu?

Procurorul Marius Museanu este cel care, potrivit newsweek.ro, l-ar fi anchetat fără drept, în intervalul aprilie-decembrie 2016, pe singurul ofițer din Armata Română care denunțase folosirea serviciului secret al Armatei, în scopuri politice, de către ministrul Apărării, Gabriel Oprea.

Museanu a fost numit pentru două luni, interimar în fruntea Parchetelor Militare, după pensionarea procurorului militar Gheorghe Coșneanu.

Comentarii


  • На сайте http://kinomanhd720.online можно смотреть бесплатно и в хорошем качестве фильмы онлайн. Здесь вы найдете большой ассортимент разных направлений и жанров современного кино. Мы с заботой относимся к своим зрителям и предлагаем для них лучшие условия просмотра. Все картины, представленные на нашем сайте, сортированы по году производства и странам. Помимо прочего, в нашей коллекции вы найдете мультфильмы, которые поднимут настроение даже взрослым. Если вы любите смотреть сериалы онлайн, индийские, русские, турецкие, либо бразильские, вы попали куда надо!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW