Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Procurorul Răzvan-Horațiu Radu, noul consilier al ministrului Justiției. Magistratul a fost detașat de la Parchetul General pentru o perioadă de 3 ani

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 2 februarie 2021 Etichete: , , ,

Răzvan-Horațiu Radu este noul consilier al ministrului Justiției, procurorul fiind detașat pentru o perioadă de 3 ani de la Parchetul General. Decizia a fost luată, marți, de Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Surse din sistem au declarat, pentru mainnews.ro, că magistratul ar urma să preia funcția de secretar general al Ministerului Justiției.

Magistratul a candidat, în 2019, pentru postul de procuror general al României, însă în funcție a fost numită Gabriela Scutea.

În intervalul 2018-2019, procurorul a reprezentat Ministerul Public la ședințele de judecată de la CCR. Răzvan-Horațiu Radu a fost, timp de 7 ani, agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, fiind demis în 2018, de guvernul PSD. În perioada 2007-2011 a fost agentul guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Din 2010, este lector la Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților și la Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. În intervalul 2007-2016 a predat în cadrul mai multor universități din România, private și de stat, precum și la Institutul Diplomatic Român. Este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza și doctor în Drept Penal.

Un dosar penal este în curs de investigare după ce în spațiul public au apărut, în urmă cu un an, imagini de la o întâlnire a magistratului cu un alt procuror și cu doi ziariști.

Sursă foto: Bursa.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW