Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Procurorul General, după votul în CSM privind legea de desființare a Secției Speciale: Modalitatea în care este formulată propunerea din punct de vedere tehnic necesită multe îmbunătățiri

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: , , ,

Procurorul General al României, Gabriela Scutea, a declarat că propunerea legislativă a USR privind desființarea Secției Speciale necesită multe îmbunătățiri din punct de vedere tehnic. Deși au apărut informații potrivit cărora ar fi dat un vot nul, Scutea a negat acest lucru. 

Scutea s-a pronunțat de principiu în favoarea ideii de desființare a Secției Speciale, însă a precizat că propunerea încalcă modul de organizare a Ministerului Public.

”Punctul nostru de vedere este că desființarea SIIJ este o necesitate. Chiar mă bucur că mulți colegi din secția de judecători au evidențiat cu privire punctul de vedere al Parchetului General că a fost unul consistent și a arătat foarte multe lucruri de intervenție. Cred că ar mai fi fost și altele care arătau soluția legislativă totalmente novatoare și care încălca modul de organizare al Ministerului Public. În esență, modalitatea în care este formulată propunerea din punct de vedere tehnic necesită multe îmbunătățiri. Trebuie să ne punem întrebarea dacă ne uităm la propunere în sine, faptul că este pe masa Parlamentului, și dacă propunerile noastre vor fi admise în dezbaterea din Parlament. Sunt lucruri diferite, de la propunere și ideea că SIIJ se impune a desființată și până la rezultatul tehnic care trebuie să fie unul coerent și care să fie înglobat în legea 304 distanța e rezultatul votului și motivarea hotărârii,” a declarat Procurorul General.

CITEȘTE ȘI: SURSE: CSM nu e de acord cu desființarea Secției Speciale / Scandal în timpul dezbaterilor / Ban, către Baltag: Mă surprinde pregătirea dumneavoastră / Instanța Supremă, de partea SIIJ

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW