Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Procurorul General al New York a început urmărirea penală împotriva Trump Organization

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 mai 2021

Procurorul General al statului New York a anunțat că a început urmărirea penală față de Trump Organization, fără să dea alte detalii despre ancheta în curs, relatează CNN

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Procurorului General din New York, ce a declarat, pentru CNN, că investigația civilă a devenit una penală, fără să ofere alte detalii.

În ultimii doi ani, procurorul general Letitia James a analizat dacă organizația condusă de Donald Trump a umflat în mod necorespunzător activele din situațiile financiare, pentru a obține împrumuturi și alte beneficii fiscale, dar și felul în care angajații Trump Organization au fost remunerați.

Investigația a pornit după ce, în anul 2019, fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, a declarat în fața Congresului că, în declarațiile fiscale anuale ale fostului președinte al SUA, valoarea unor active era umflată artificial, pentru a asigura împrumuturi favorabile, în timp ce valoare altora era dezumflată, pentru a obține reducerea taxelor imobiliare.

Procurorul general al statului New York s-a alăturat, astfel, procurorului districtual din Manhattan, ce a verificat dacă Trump Organization a indus în eroare companiile de asigurări și creditorii cu privire la valoarea proprietăților pe care le deține și dacă a plătit taxele în mod corespunzător.

Cy Vance, procurorul districtual din Manhattan, analizează, în acest moment, milioane de pagini de documente ce conțin declarațiile fiscale ale lui Donald Trump.

Avocații Trump Organization nu au dorit să comenteze informațiile, mai arată CNN.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW