Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Procurorul Florin Deac, desemnat candidat pentru postul de vicepreședinte al CSM

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 3 decembrie 2020

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii l-a desemnat în unanimitate pe Florin Deac pentru a candida pentru postul de vicepreședinte. Candidatura procurorului urmează să fie votată în plenul CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va începe la ora 12, iar Main News va transmite cele mai importante momente și declarații și, în cele din urmă, rezultatele.

CSM, forul care trebuie să garanteze independența sistemului de justiție, își schimbă conducerea în fiecare an. Deși mandatul membrilor CSM este de șase ani, președintele și vicepreședintele instituției ocupă funcțiile câte 12 luni.

Înainte de plenul CSM va avea loc o ședință a Secției pentru Judecători, în care va fi desemnat candidatul la funcția de președinte.

Doi judecători, Evelina Oprina și Bogdan Mateescu, au intrat în cursa pentru șefia CSM, în vreme ce pentru poziția secundă candidează procurorul Florin Deac.

CITEȘTE ȘI: Ziua alegerilor în CSM | Cine sunt judecătorii care vor șefia Consiliului Magistraturii, care sunt mizele și scenariile

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW