Friday, October 7, 2022
Jurnalism corect


Procurorul care a întârziat percheziția la casa lui Dincă are șase terenuri și două case: Ultima declarație de avere datează din 2017

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 17 august 2019 Etichete: , , ,

Cristian Ovidiu Popescu, procurorul care a autorizat percheziția la locuința lui Gheorghe Dincă la 3 ore după ce judecătorul a emis mandatul, deține mai multe proprietăți, conform declarației sale de avere din 2017. Magistratul are două case și șase terenuri. Casa în care locuiește este în apropierea locuinței liderului clanului Oacă, în oraș existând zvonuri conform cărora magistratul ar proteja gruparea acestuia. În apropiere are casă și fostul șef al Poliției din Caracal, Nicolae Mitrea.

Procurorul Popescu este vecin cu clanul Oacă

Ultima declarație de avere a procurorului Popescu este din 2017 și arată faptul că acesta are două case. Una din case a fost construită în 2009, în municipiul Caracal, pe strada Trandafirului, și măsoară 204 metri pătrați. Pe a doua a cumpărat-o în 2012, are 60 mp și se află în comuna Teslui, județul Dolj.

Casa din Caracal a fost construită foarte aproape de locul în care locuiește și familia lui Nicușor Oacă. Cumnatul procurorului a spus, la România TV, că locuința procurorului se află peste drum de casa în care locuiește sora liderului grupării interlope. În imediata apropiere locuiește și fostul șef al Poliției din Caracal, demis și el în urma tragediei din oraș, Nicolae Mirea.

Daniel-Nicușor Oacă este liderul clanului Oacă, grupare infracțională pe care a înființat-o în 2015 și care are ca principală preocupare împrumuturile de bani cu camătă. Clanul este suspectat și de acte de proxenetism și se crede despre acesta că este în strânsă legătură cu oamenii legii din Caracal.

Salariu de aproape 12 000 de lei pe lună de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt

Declarația sa de avere mai consemnează și șase terenuri, din care două intravilane de 10 000 mp, respectiv 3 500 mp, în Caracal, ambele cumpărate. Acesta mai are un teren agricol în comuna Studina, Olt, de 10 000 mp și trei terenuri în comuna Teslui, județul Dolj.

Cristain Ovidiu Popescu deține două mașini, o Dacia 1300 din 1979 și un Dacia Logan din 2011, pe care a luat-o în leasing.

Conform declarației, Popescu nu are bijuterii sau obiecte valoroase a cărei valoare să depășească 5000 de euro.

Procurorul este îndatorat la patru bănci. El are un credit pe 25 de ani, de 62 900 franci elvețieni, la VolksBank România și unul pe 10 ani, de 61 996 lei, la Banca Transilvania. În plus de asta, mai are de achitat un credit pe 5 ani, de 20 000 de lei, la BCR și încă unul la Banca Transilvania de 90 000 de lei.

Cât a lucrat la Parchetul de pe lână Tribunalul Olt, Popescu încasa un salariu, conform declarației de avere din 2017, de 11 725 lei pe lună, adică de 140 707 lei pe an.

Suspendat din funcție, Cristian Ovidiu Popescu contestă decizia CSM

Pe 1 august, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a fost suspendat din funcţie, în urma deciziei Secţiei pentru procurori a CSM. El este acuzat că nu ar fi permis intrarea polițiștilor în casă în care se află sechestrată fata decât abia vineri dimneața, la ora 6.00.

El a contestat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia Secţiei pentru procurori a CSM de a-l suspenda din funcţie pe perioada cercetării disciplinare.

Inspecţia Judiciară a început un control la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, care vizează activitatea derulată de procurorii care au gestionat inițial cazul Alexandrei. De asemenea, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a început urmărirea penală în rem pentru abuz în serviciu față de modul în care procurorii de caz au acționat.

Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW