Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Procurorul Bogdan Pîrlog scapă de suspendare: CSM a respins solicitarea Inspecției Judiciare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 1 iulie 2021

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a procurorului Bogdan Pîrlog, acuzat că ar fi participat la discuții cu tentă politică pe un grup privat de Facebook. 

Constată nulitatea absolută a propunerii Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a domnului procuror Pîrlog Bogdan Ciprian, prim-procuror militar adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București”, este decizia Secției pentru procurori din cadrul CSM.

Inspecția Judiciară solicitase Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcție a lui Bogdan Pîrlog, după ce mai multe discuții cu tentă politică de pe un grup privat de Facebook, la care ar fi luat parte, au apărut în spațiul public.

Alți trei magistrați, trei judecători de această dată, riscau să fie excluși din magistratură, după ce au participat la discuții similare pe grupul Forumul Magistraților, dar CSM a respins propunerea Inspecției Judiciare la începutul lunii iunie. Este vorba despre Laurențiu Grecu, Dragoș Călin și Alina Giorceanu.

Discuțiile care au apărut în spațiul public se referă la aprecieri făcute de mai mulți magistrați la adresa unor colegi, în termeni jignitori, precum și la declarații cu tentă politică. În afara judecătorilor a căror suspendare se cere, în discuțiile respective apar și procurori. Unul dintre ei, cel mai vocal, ar fi Bogdan Pîrlog, care folosește pseudonimul Caius Marcius.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Trei judecători ar putea fi suspendați ca urmare a unor postări pe un grup de pe Facebook – Unde începe și unde se termină spațiul privat de pe rețelele de socializare

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Discuții cu tentă politică și limbaj dur la adresa unor colegi, pe un grup al magistraților. Judecătorii din CSM critică atitudinea și cer implicarea Inspecției Judiciare: Demnitatea funcției, imparțialitatea și independența sistemului trebuie păstrate

Cine este procurorul Bogdan Pîrlog

Procurorul Bogdan Pîrlog activează în cadrul Parchetului militar de pe lângă Tribunalul București din anul 2018. Este cel care a deschis dosarul 10 august, în urma protestelor violente din anul 2018, din Piața Victoriei.

În plus, a deschis dosarul penal pentru abuz în serviciu și violarea vieții private, după ce, la începutul anului 2020, în presă au fost difuzate imagini în care apar jurnaliștii Alexandru Costache și Cosmin Savu la o întâlnire privată cu adjunctul procurorului general, Horațiu Radu, și judecătorul Răzvan Pastilă.

CV-ul procurorului Pîrlog, potrivit juridice.ro

„Experienţa profesională
2018-prezent: Procuror, Parchetul militar de pe lângă Tribunalul București
2015-2018: Procuror delegat, Parchetul de pe lăngă Judecătoria Sectorului 6 București
2016-prezent: Expert UE, proiect NICO, Protecția martorilor
2013-2015: Procuror, Parchetul de pe lăngă Tribunalul București
2010-2013: Detașat în cadrul misiunii EUPOL Afganistan în funcția de Expert UE – Mentor al Procurorului General al Afganistanului în domeniul combaterii corupției, Parchetul de pe lăngă Tribunalul București
2008-2010: Procuror criminalist, Parchetul de pe lăngă Tribunalul București
2006-2008: Prim-procuror adjunct, Parchetul de pe lăngă Judecătoria Sectorului 6 București
2001-2003, 2005-2006: Procuror, Parchetul de pe lăngă Judecătoria Brașov
2003-2005, Procuror delegat, Parchetul de pe lăngă Judecătoria Gheorgheni

Educaţie şi formare
2010-2011: Curs specializare misiune internațională, EUPOL/G4S
2007: Formare continuă, Management judiciar. Managementul parchetelor și instanțelor, INM
2006: Formare continuă, Formarea formatorilor în domeniul combaterii spălării banilor, INM
2003-2004: Diploma de studii postuniversitare de specializare, Universitatea din Bucuresti
2000-2001: Formare inițială, Clasă procurori, Institutul Național al Magistraturii
1994-1998: Jurist/Diploma de licenta, Universitatea din Bucuresti”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW