Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Procurorii verifică dacă aparatura medicală din secția ATI de la Piatra Neamț ar fi putut declanșa incendiul

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 noiembrie 2020

Anchetatorii urmează să stabilească dacă incendiul de sâmbătă seară de la Spitalului Județean din Piatra Neamț a fost declanșat de aparatura medicală utilizată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au ridicat aparatura medicală din secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț și au trimis-o către instituțiile abilitate pentru a verifica ipoteza potrivit căreia incendiul ar fi izbucnit ca urmare a funcționării defectuoase a acestora.

În plus, anchetatorii continuă audierea martorilor și activitatea de identificare a victimelor.

În cauza privind incendiul declanșat în ziua de 14 noiembrie 2020 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care se efectuează cercetări in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 și 3 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul penal, au fost efectuate în continuare activități de urmărire penală și anume:

1. Au fost dispuse expertize și constatări asupra aparaturii medicale ridicate, pentru verificarea ipotezei izbucnirii incendiului ca urmare a funcționării defectuoase a acestora.

2. Obiectele ridicate în vederea expertizării au fost transmise instituțiilor abilitate și desemnate pentru efectuarea expertizelor și constatărilor.

3. A continuat activitatea de identificare a victimelor.

4. Au fost efectuate noi audieri de martori”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul General.

Amintim că sâmbătă la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a izbucnit un incendiu în urma căruia 10 persoane și-au pierdut viața iar alte 7 au fost grav rănite. Parchetul General a deschis dosar de cercetare penală in rem pentru a stabili cu exactitate cine a fost de vină pentru această tragedie.

Sursă foto: Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW