Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Procurorii prahoveni solicită prelungirea mandatelor de arestare în cazul inculpaților de la Ferma Dacilor

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Procurorii din Prahova, responsaibili de investigația de la Ferma Dacilor din Tohani, în care opt persoane și-au pierdut viața în ziua de Crăciun, cer prelungirea mandatelor de arestare pentru cei trei administratori ai complexului, atât cei din acte cât și cei din fapt. Judecătoria Ploiești a stabilit că termenul de judecată în acest caz va fi luni, 29 ianuarie.

Ancheta în cazul tragicului incendiu de la Ferma Dacilor este în plină desfășurare. Anchetatorii își îndreaptă atenția către judecători pentru a obține prelungirea mandatelor de arestare emise împotriva celor trei persoane responsabile de administrarea complexului turistic. Acestea sunt inculpate pentru infracțiuni de distrugere din culpă, cu consecințe dezastruoase.

Cornel Dinicu, fondatorul și principalul administrator al Fermei Dacilor, se află în custodie preventivă, în timp ce Adelina Elena Ilie, alt administrator, și Adrian Ristin, administratorul legal, se află sub arest la domiciliu din data de 3 ianuarie.

Judecătoria Ploiești a programat termenul pentru dosarul Ferma Dacilor mâine, 29 ianuarie, de la ora 11:00.

Incendiul tragic care a avut loc în a doua zi de Crăciun a provocat moartea a opt persoane, inclusiv a trei copii, după ce a distrus corpul principal al complexului turistic Ferma Dacilor. Ancheta deschisă a scos la iveală că pensiunea, înființată de controversatul om de afaceri Cornel Dinicu, a funcționat ani de zile fără autorizații de securitate la incendiu și fără autorizație de construcție. În fața anchetatorilor, Cornel Dinicu, al cărui fiu a fost una dintre victimele incendiului, a afirmat că este convins că focul a fost pus intenționat de o mână criminală.

Sursă foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW