Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Procurorii din CSM acuză presiuni din partea Secției Speciale: Vom sesiza Comisia Europeană

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 17 februarie 2020 Etichete: , ,

Secția pentru procurori a CSM a anunțat, luni, că fostul vicepreședinte al instituției, Nicolae Solomon, a fost citat în calitate de martor, într-un dosar din 2018 la Secția Specială, având ca obiect infracțiunile de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. De asemenea, a fost citat și procurorul Florin Deac, membru CSM, în calitate de martor, într-un dosar din 2018 referitor la infracțiunile de neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

Procurorii din CSM acuză presiuni din partea Secției Speciale și anunță că vor sesiza Comisia Europeană.

Nicolae Solomon și Florin Deacu  au fost citați prin organele de poliție judiciară, la sediul CSM. Solomon a fost citat pentru data de 17 februarie, iar Deac pentru data de 19 februarie, ambele citații fiind semnate de Adina Florea.

Cei doi membri ai CSM au fost citați la foarte scurt timp după ce Secția pentru procurori a emis avizele pentru cele trei propuneri înaintate de către Ministrul Justiției, pentru șefia marilor parchete din România, dintre care două au fost negative.

„Secția pentru procurori apreciază că citarea a doi membrii ai Secției în maniera arătată, în cauze aflate pe rolul SIIJ încă din 2018, precum şi scurgerea în media a informațiilor privind cele două activități procesuale, în contextul derulării procedurii de avizare parțial negativă a propunerilor Ministrului Justiției de ocupare a funcțiilor înalte la nivelul Ministerului Public şi al unei campanii media îndreptate împotriva membrilor Secției, reprezintă un factor de presiune şi de decredibilizare instituțională.

Secția pentru procurori informează opinia publică că va sesiza Comisia Europeană pentru a aduce la cunoștință aceste împrejurări”, anunță CSM.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW