Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Procurorii DIICOT, percheziții la locuința lui Mihai-Cristian Dide – SURSE / Protestatarul, anchetat într-un dosar de trafic de droguri de risc

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 22 noiembrie 2021

Cristian-Mihai Dide, unul dintre cei mai cunoscuți protestatari ai mișcării #Rezist, a intrat în vizorul procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), potrivit unor surse judiciare.

Anchetatorii au percheziționat luni, 22 noiembrie, locuința acestuia, într-un dosar de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc, fiind vorba de canabis. Cristian Mihai Dide ar urma să fie adus la sediul DIICOT Iași pentru audieri.

În cauză s-a reținut faptul că, o persoană a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași”, se arată într-un comunicat al procurorilor DIICOT.

Dide ar fi fost cel care a trimis coletele la DIICOT Iași, potrivit unor surse judiciare.

Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți protestatari ai mișcării #Rezist și este președintele ONG-ului „Evoluție în instituție”, ce monitoriza activitatea funcționarilor publici din județul Teleorman.

Cristian Mihai Dide a militat inclusiv pentru legalizarea canabisului pe teritoriul României.

Comunicatul DIICOT

„La data de 22.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov și Călărași și a municipiului București, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane fizice suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, o persoană a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, vor fi conduse, în vedere audierii, un număr de 3 persoane.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW