Saturday, March 28, 2020
Jurnalism corect


Procurorii, despre fostul șef Transelectrica, în dosarul documentelor false: s-a simțit ,,îndreptățit” să-și procure o diplomă de licențiat

By Robert Madaianu , in Justitie , at 14 decembrie 2019 Etichete: , ,

În documentul în care au rezumat acuzațiile aduse fostului director al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, procurorii taxează faptul că acesta și-ar fi falsificat diploma pentru a obține funcții importante, inclusiv pe cea de șef al companiei. Anchetatorii susțin că ,,toate aceste aspecte aduc atingere «seriozităţii» ocupării unor funcţii publice în companii de stat, de siguranţă naţională”. Carașol a fost trimis în judecată pentru uz de fals și înșelăciune

Procurorii de la Parchetul General susțin că Marius Dănuț Carașol s-a bucurat de prestigiul adus de funcțiile deținute în contextul în care le-ar fi ocupat pe baza unor documente falsificate.

,,Inculpatul ocupând, pe baza unor documente falsificate, poziţii importante în conducerea unor entităţi economice de stat, de stategie naţională, respectiv Director la Sucursala de Transport Bucureşti din cadrul Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA şi ulterior membru al Directoratului Companiei Naţională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA se bucura de un anumit prestigiu, se bucura de o anumită poziţie socială în rândul comunităţilor şi se bucura de un anumit respect, desfăşurându-şi activitatea în companii de stat, poziții care au fost dobândite ca urmare a recurgerii la mijloace frauduloase  și anume la folosirea de documente oficiale falsificate

Toate aceste aspecte aduc atingere ,,seriozităţii” ocupării unor funcţii publice în companii de stat, de siguranţă naţională”, arată procurorii în rechizitoriu.

Citeste si:  Cristian Borcea află, miercuri, dacă iese din închisoare

Anchetatorii subliniază că Marius Dănuț Carașol a urmat cursurile, însă nu a finalizat studiile.

,,Inculpatul a fost student la Politehnica București, la forma de învățământ seral, fiind înscris în anul 1998 însă nu a finalizat studiile, nu a finalizat anul terminal, rămânând repetent în doi ani universitari, potrivit situației școlare. În aceste condiții, inculpatul s-a simțit ,,îndreptățit” să-și procure o diplomă de licențiat ,ca inginer diplomat, și să acceadă în funcții în cadrul unor companii de stat de strategie națională, remunerat corespunzător studiilor și pregătirii pe care le pretinde că le are ca urmare a unor acte false, chiar cu 19.738 lei, indemnizație netă lunară. De precizat că inculpatul a urmat cursurile unui liceu industrial în Mun. Alexandria, jud. Teleorman, cu profil electrotehnic, 1988- 1992, iar în anul 1998 s-a înscris la cursurile Universității Politehnica din București, Facultatea de Electrotehnică, forma seral iar în perioada 1993- 2006 a fost electrician (full time) la SC ELECTRICA MUNTENIA SA”, se mai arată în documentul consultat de mainnews.ro.

Fapte prescrise

Carașol a fost anchetat pentru că ar fi folosit documente false în mai multe rânduri. Unele fapte, însă, s-au prescris, astfel că procurorii nu l-au putut trimite în judecată și pentru acestea.

,,În ceea ce priveşte ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune (…), în legătură cu folosirea diplomei diplomei de inginer (…) şi a adeverinţei (…), din data de 21.02.2006 la angajarea la E- Distribuţie Muntenia, dar şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale (…) (în legătură cu falsificarea diplomei de inginer (…), a adeverinţei cu codul (…), din data de 21.02.2006 şi a foii matricole) în cauză se va dipune clasarea întrucât s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale”, potrivit documentului.

Dosarul a fost trimis pe masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 1.

Citeste si:  CSM a stabilit ce procese se judecă în timpul stării de urgență

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW