Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Procurorii de la PG, cu ochii pe achizițiile din perioada stării de urgență: Urmărim toate sursele publice

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 25 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Procurorii de la Parchetul General monitorizează cu atenție achizițiile publice care se fac în perioada stării de urgență. Potrivit Procurorului general, Gabriela Scutea, sunt urmărite toate materialele apărute în surse deschise, inclusiv articole de presă.

Gabriela Scutea a explicat că sunt vizate procesele de formare a prețurilor, inițierea unor proceduri de achiziție de diverse instituții și firmele apărute în acest context.

„Ele intra pe doua patternuri foarte ușor de stabilit. Situații în care am avea riscuri ca procesul decizional în într-o achiziție să fie afectat prin fapte de corupție – trafic de influenta, luare sau dare de mită. Sau situații în care să identificăm infracțiunii de serviciu – abuzul în serviciu. Urmărim inclusiv sursele publice, toate articolele care sunt postate despre procesul de formare a prețurilor, despre inițierea unor proceduri de achiziție, despre societăți care apar peste noapte.”

Potrivit Procurorului general, au fost purtate discuții în cadru interinstituțional, inclusiv pentru delimitarea zonelor de competență ale Parchetului, iar aici o oferit ca exemplu cazul firmei din județul Giurgiu care a vândut măști de protecție către stat la începutul stării de urgență.

„Am fost în dialog la începutul știrilor care au apărut în presa despre acea achiziție de la firma din Giurgiu inclusiv despre verificarea competentelor noastre în raport de competente care revin unor instituții publice nejudiciare. Este bine să știm limitele la care competentele parchetului încep după competentele altor instituții”, a mai spus Gabriela Scutea la Digi24.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW