Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Procurorii cer arestarea preventivă a patronilor stației GPL din Crevedia/Sechestru pe conturi și imobile

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 6 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Procurorii Parchetului General cer arestarea preventivă a patronilor  staţiei GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, pe o perioadă de 30 de zile, de la 6 septembrie până la 5 octombrie 2023, inclusiv. Cei doi sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Au mai fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor imobile și conturi bancare. Cererea de arestare prevenivă se află pe rolul Judecătoriei Sector 5 București. 

Procurorii detaliază acuzațiile formulate și susțin că nu au respecatt legea privind transportul GPL.

„În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reținut că cei doi inculpați, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puțin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL. Toate aceste operațiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități. Faptele descrise au avut drept consecință decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, 6 case distruse total, 77 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor pe o rază de aprox. 1 km”, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Au fost audiate 22 de persoane în calitate de martori

Până în acest moment au fost audiate, în calitate de persoană vătămată, 16 persoane care au suferit pagube materiale și morale în urma producerii faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și care au precizat că se constituie parte civilă în cauză.

Totodată, un număr de 22 persoane au fost audiate în calitate de martori.

De asemenea, miercuri, procurorul de caz a emis o ordonanță de instituire a unor măsuri asigurătorii, apreciind că este necesară aplicarea unor asemenea măsuri pentru a se putea asigura repararea pagubelor cauzate prin comiterea infracțiunii și pentru a garanta executarea cheltuielilor judiciare.

În ceea ce privește  firma pe care o administrează Doldurea și Stîngă, Flagas Srl,  s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt. Cu referire la unul dintre inculpați, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, precum și cu privire la un număr de 7 conturi bancare. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv 7 bunuri imobile situate în București și un număr de opt conturi bancare, menționează sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii