Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Procurorii cer arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu, aflat în Italia / Detalii despre noaptea accidentului pe care l-a provocat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 17 februarie 2020 Etichete: ,

Parchetul de pe lângă Tribunalul București cer arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și drogurilor.

„La data de 17.02.2020 a fost sesizat Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, transmit procurorii.

Context

Anul trecut, Mario Iorgulescu a fost internat la UPU a Spitalului Elias în urma unui grav accident de circulație. Fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, care se deplasa cu un autoturism marca Aston Martin pe Şoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanţa, a pierdut controlulul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.

Oamenii legii nu au reușit să stea de vorbă cu Mario Iorgulescu, medicii de la Elias apreciind că nu era oportună realizarea activităţilor procedurale.

Pe 23 septembrie, Mario Iorgulescu a fost externat pentru a fi transportat la o clinică de terapie intensivă din Italia, unde a rămas până la data de 7 octombrie.

După externare, tânărul a fost preluat de un institut de reabilitare psihiatrică din Italia. Ulterior, pe 31 octombrie 2019, Mario a fost internat la o altă clinică din Italia, unde se află și în prezent.

Ulterior a fost emis un ordin european de anchetă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Mario Iorgulescu a aflat oficial acuzațiile care i se aduc în urma accidentului de circulație pe care l-a provocat pe 20 decembrie, acesta fiind citat pentru a i se aduce la cunoştinţă noua calitate procesuală.

Acesta însă nu s-a prezentat, invocând, prin apărătorii săi, motive de natură medicală, solicitând ca activitățile să fie efectuate tot prin procedură judiciară internațională.

„Ulterior, prin ordonanța din data de 23.01.2020, a fost schimbată încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului Iorgulescu Gino-Mario din infracțiunile de ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, în infracțiunile de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe şi a fost emis un nou ordin european de anchetă, vizând audierea inculpatului, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12.02.2020”, transmit procurorii.

Noaptea accidentului

Conform procurorilor, pe 8 aufust 2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, Mario Iorgulescu s-a urcat la volanul mașinii, un Aston Martin model DBS, pentru a plecat spre un club din Parcul Herăstrău.

În timp ce se afla la volan, acesta a trecut pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, a intrat pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu o mașină marca Audi, condusă de un tânăr care a murit pe loc.

La momentul impactului, accelerația mașinii era apăsată la maxim.

„Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă”, mai precizează procurorii.

sursa foto: fanatik.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW