Sunday, August 7, 2022
Jurnalism corect


Procurorii cer arestarea lui Victor Micula, fiul omului de afaceri Victor Micula. Este acuzat că s-ar fi dat drept polițist, participând la percheziționarea unui rival

By Redactia , in Justitie Stirile zilei , at 22 decembrie 2020 Etichete: , ,

Procurorii de la Parchetul Bihor cer arestarea lui Victor Micula, fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii firmei European Drinks. Tribunalul Bihor va decide pe 28 decembrie dacă se va dispune vreo măsură preventivă. Anchetatorii cer aceeași măsură și pentru cei patru polițiști care sunt cercetați alături de el.

Victor Micula ar fi semnalat, în noiembrie 2018, că unul dintre rivalii săi s-ar fi urcat la volan în timp ce se afla în stare de ebrietate.

Polițiștii l-au prins în flagrant pe cel în cauză, iar fiul lui Viorel Micula ar fi fost prezent la percheziționarea acestuia, fiind îmbrăcat în polițist și având o cagulă pe față, pentru a nu fi recunoscut.

Toate aceste lucruri s-au petrecut cu permisiunea lui Ovidiu Vaida, agent de poliție în Oradea.

În noaptea de 16/17 noiembrie 2018, agentul de poliție Vaida Ovidiu, cu ocazia întreprinderii unei acțiuni polițienești de constatare în flagrant a unei posibile infracțiuni săvârșite de o persoană de sex masculin (conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau altor substanțe), i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braț emblema ”Poliția Română”, precum și o cagulă, pentru ca acesta din urmă să nu fie recunoscut de persoana reclamată și să i se creeze astfel aparența că este polițist, de natură a justifica prezența sa la fața locului, pe care Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenți la fața locului că este lucrător de poliție, după care a efectuat în acea noapte mai multe activități specifice unui lucrător de poliție (percheziție corporală, percheziție autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracțiunii, însoțire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc), cu permisiunea agentului de poliție Vaida Ovidiu”, potrivit Parchetului Bihor.

Sursa foto: newsweek

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW