Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Procurorii au încheiat cercetarea la SJU Piatra Neamț. Cinci dintre persoanele decedate nu au putut fi identificate

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 16 noiembrie 2020

Procurorii de la Parchetul General au finalizat cercetarea la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, locul incendiului în urma căruia 10 persoane și-au pierdut viața. Cinci dintre victime nu au putut fi identificate, astfel încât anchetatori au dispus efectuarea de expertize ADN.

„A fost finalizată cercetarea la fața locului cu sprijinul experților în construcții și a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Institutului Național de Expertize Criminalistice, Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Investigații Criminale și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. S-au dispus expertize ADN pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

De asemenea, în dosar au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor și au fost efectuate audieri de martori.

Amintim că sâmbătă la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a izbucnit un incendiu în urma căruia 10 persoane și-au pierdut viața iar alte 7 au fost grav rănite. Parchetul General a deschis dosar de cercetare penală in rem pentru a stabili cu exactitate cine a fost de vină pentru această tragedie.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW