Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


25 de cadre medicale de la spitalul din Botoșani, infectate cu COVID-19 / Angajați DSP, în vizorul procurorilor

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , , ,

La Spitalul din Botoșani 25 de cadre medicale au fost depistate pozitiv cu COVID-19. Procurorii din Botoșani anchetează modul în care funcționari din cadrul DSP ar fi decis să plaseze în izolare la domiciliu o persoană care ar fi trebuit să intre în carantină instituționalizată. Cercetările vizează și un medic, contact al unei paciente cu COVID-19, care s-a prezentat la serviciu, fiind ulterior și el confirmat cu noul coronavirus.

„Un dosar privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, referitor la funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, care au dispus izolarea la domiciliu pe timp de 14 zile a unei persoane în privinţa căreia se impunea carantinarea instituţionalizată.”

Procurorii efectueză verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor după ce un medic, contact al unei paciente cu COVID-19, s-a prezentat la serviciu, fiind ulterior și el confirmat cu noul coronavirus.

„Un dosar privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, referitor la un medic care, după ce a intrat în contact cu o pacientă confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19 şi care a fost informat că se impune izolarea sa la domiciliu, a continuat să se prezinte la locul de muncă, fără a respecta măsurile impuse, ulterior fiind şi el confirmat ca infectat cu acest virus”, se arată în comunicatul Parchetului.

La Spitalul din Botoșani 8 medici și 17 asistenți medicali au fost descoperiți infectați cu noul coronavirus.

Sursa foto: Realitatea de Craiova

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW