Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Procuroarea care a bruscat-o pe Sorina, fetița din Baia de Aramă, audiată la Secția pentru Investigarea Magistraților

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 4 iulie 2019 Etichete: , , , ,

Procuroarea care luat-o pe Sorina de la familia de asistenți maternali la care locuia a ajuns joi la Secția pentru Investigare a Magistraților, pentru audieri. Maria Pițurcă este cercetată pentru abateri disciplinare.

Imaginile de pe 21 iunie, în care procurorul o forțează pe Sorina să părăsească locuința soților Șărămăt, au generat controverse în spațiul public.

Inspecția Judiciară a anunțat, marți, că a început cercetarea disciplinară față de Maria Pițurcă. Inspectorii cer Secției pentru Procurori a CSM suspendarea din funcție a magistratului.

„Inspecţia Judiciară – Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procuror PIŢURCĂ MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.
De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare”, potrivit Inspecţiei Judiciare.

sursa foto:  Adevarul

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW