Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Procesul prin care Liviu Dragnea cere eliberarea, amânat de Tribunalul Capitalei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , , ,

Tribunalul București a stabilit, miercuri, un nou termen pentru contestația la executare a pedepsei formulată de Liviu Dragnea, încarcerat în Penitenciarul Rahova din luna mai. 

Astfel, contestația la executare împotriva condamnării fostului președinte PSD din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman va fi discutată de judecătorii de la Tribunalul București pe 18 februarie.

Liviu Dragnea a pierdut de trei ori până acum în încercarea de a ieși din închisoare. Mai multe detalii AICI.

Context

Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, a depus două cereri, una la Instanța Supremă, cealaltă la Tribunalul București, prin care solicită să fie eliberat.

Dragnea susține că detenția este nelegală. El invocă decizia Curții Constituționale cu privire la completurile de trei judecători.

În documentele depuse, consultate de mainnews.ro, fostul șef al PSD invocă decizia Curții Constituționale cu privire la completurile de trei judecători. CCR a decis că ÎCCJ nu a respectat obligativitatea de a avea completuri specializate pe fapte de corupție. Decizia a fost dată după condamnarea lui Dragnea, astfel că acesta nu a putut-o folosi pentru a scăpa. De această dată, el susține că, după publicarea deciziei Curții, detenția sa a devenit nelegală.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com