Tuesday, December 6, 2022
Jurnalism corect


Procesul prin care comuna Gornet cere anularea carantinei, înregistrat la Curtea de Apel București

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 iulie 2020 Etichete: , ,

Procesul prin care autoritățile comunei Gornet din Prahova cer anularea carantinei a fost înregistrat la Curtea de Apel București. Urmează să fie stabilit un termen de judecată.

Autoritățile din Gornet îi cer lui Raed Arafat să evalueze situația cazurilor de coronavirus din sat. Solicitarea vine după ce CJSU Prahova a votat, miercuri, carantinarea satului în care au fost depistate 15 persoane cu Covid-19. Șeful DSU a emis ulterior un ordin în acest sens.

Conform avocatului Primăriei Gornet, Bogdan Dumitru, autoritățile au atacat în instanță ordinul șefului DSU prin care s-a dispus carantinarea satului. Acţiunea a fost trimisă Curţii de Apel Bucureşti.

De asemenea, autoritățile locale cer ca DSU să plătească către Gornet suma de 500 000 de euro, daune morale pentru cetățeni.

Un număr de 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă după ce localitatea a fost carantinată. De asemenea, locuitorii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi”, conform avocatului.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW