Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Procesul lui Vlad Pascu, cel care, sub influența drogurilor, a ucis doi tineri în 2 Mai, începe astăzi la Judecătoria Mangalia

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 22 februarie 2024 Etichete: , , ,

Procesul lui Vlad Pascu, cel care, sub influența drogurilor, a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, și a rănit alți trei, începe astăzi, la Judecătoria Mangalia. Vlad Pascu va fi judecat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului. 

Un grup de tineri care au petrecut în Vama Veche se întorceau pe jos către vila din localitatea 2 Mai unde erau cazați, în noaptea de 18 spre 19 august 2023. Vlad Pascu, tânărul de 19 ani din București, a izbit grupul din plin, iar în urma impactului, doi tineri de 20 și 21 de ani și-au pierdut viața. Alți trei tineri au fost răniți. Roberta Dragomir și Sebastian Olariu, tinerii care și-au pierdut viața, erau studenți la Facultatea de Geografie din București.

În urma impactului, Vlad Matei Pascu a părăsit locul accidentului și a fost prins de polițiști în localitatea Vama Veche.

Procurorii au stabilit că în dimineata de 19 august 2023, în ziua în care a avut loc accidentul, Pascu se afla sub influența substanțelor psihoactive. El se află în arest preventiv din data de 20 august 2023.

În timpul arestului, Vlad Pascu a solicitat înlocuirea arestului cu măsura arestului la domiciliu, însă cererea a fost respinsă de către Judecătoria Mangalia și Tribunalul Constanța.

Vlad Pascu este acuzat, printre altele, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, de ucidere din culpă, infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 3 ani la 10 ani și 6 luni. La data săvârșirii accidentului era în vigoare și Legea Anastasia, care presupune că uciderea săvârșită de un șofer care se afla sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive interzise sau fără permis, se pedepsește doar cu închisoarea.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW