Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Procesul în care este judecat ÎPS Teodosie, la final/ Ultimul termen, vineri la Instanța Supremă

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 31 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

La Instanța Supremă este programat ultimul termen în procesul în care ÎPS Teodosie a fost trimis în judecată de către procurorii DNA. În primă instanță Înaltul Prelat a fost achitat de judecătorii din Constanța, însă procurorii au contestat decizia.

Acuzaţiile procurorilor

Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

„În perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalți inculpați, a folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene.

În documentele prezentate la A.P.I.A., inculpații au declarat, în mod nereal, că folosesc anumite suprafețe agricole (peste 300 ha), situate în zona denumită „Ferma 3” – Nazarcea (localitatea Lumina, jud. Constanța), având categoriile de folosință „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, în condițiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafețe agricole nu mai existau astfel de culturi.

De asemenea, un alt aspect fals prezentat în declarațiile depuse a fost acela că s-au respectat normele privind bunele condiții agricole și de mediu (GAEC), printre care și evitarea instalării vegetației nedorite, în condițiile în care respectivele parcele erau abandonate și invadate cu astfel de vegetație pe toată durata formulării cererii și obținerii fondurilor”, sustinea DNA la momentul trimiterii in judecata.

DNA menţionează că în această manieră au fost obţinute pe nedrept fonduri europene în valoare de 1.392.964 lei. Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură s-a constituit parte civilă în proces.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW