Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Procese verbale semnate în avans la o secție de votare din Sectorul 2

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 9 iunie 2024

Poliția a fost sesizată, duminică, 9 iunie, că la o secție de votare din Sectorul 2 ar fi apărut mai multe procese verbale semnate în avans. Documentele au fost înlocuite, iar votul nu a fost întrerupt. 

Un candidat la alegerile europarlamentare a sesizat Poliția cu privire la faptul că într-o secție de votare din Sectorul 2 s-ar afla mai multe procese verbale semnate în alb, a informat Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB).

Polițiștii din cadrul Secției 9 s-au deplasat la fața locului unde au constatat și confirmat prezența proceselor verbale semnate în avans.

Acestea au fost înlocuite, iar pe durata procedurilor votul nu a fost întrerupt.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că duminică, până la ora 11:00, au fost înregistrate 73 de sesizări de posibile încălcări ale legii și au fost deschise dosare penale pentru 11 posibile infracţiuni.

Tot astăzi au fost identificate mai multe nereguli. În Sectoarele 2 și 6 Poliția a găsit buletine de vot deja ștampilate, iar în Sectorul 6 două ștampile au fost raportate dispărute, ele fiind ulterior găsite de către polițiștii prezentați la fața locului.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW