Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Procedura de selecție a procurorului general, revocată

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 30 aprilie 2019 Etichete: , ,

Procedura de selecție a procurorului general al României a fost revocată de ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall.

Ministrul a anunțat că va fi demarată și selecția adjunctului membrului național la Eurojust.

În perioada următoare vor fi comunicate detalii privind cele două concursuri.

Procedura de selecție a procurorului general a fost reluată înainte ca Tudorel Toader să fie înlăturat de la Ministerul Justiției. Vineri a fost ultima zi de înscrieri. Ionel Corbu, Bogdan Pîrlog și Gabriela Scutea sunt procurorii care și-au depus candidaturile.

Ionel Corbu este procuror șef al Parchetului Militar București, iar Bogdan Pîrlog activează la aceeași structură. Cei doi au gestionat, în faza incipientă, dosarul 10 august.

Gabriela Scutea a fost adjunct al Laurei Codruța Kovesi la Parchetul General.

În prezent, procuror general interimar este Bogdan Licu, fiind delegat de CSM în această funcție pentru două luni. Licu a preluat postul după expirarea mandatului lui Augustin Lazăr.

Anterior, în prima procedură, demarată de Tudorel Toader, s-au înscris patru procurori. Este vorba despre Marian Drilea, Gabriela Scutea, Daniel Horodniceanu și Augustin Lazăr. Ministrul de atunci i-a respins pe cei patru candidați.

În contextul declarațiilor de marți, ministrul interimar al Justiției a anunțat că va pleca la Bruxelles, unde va participa la un summit în domeniul energiei. Ana Birchall va avea ‘o întalnire bilaterală cu un membru marcant al administrației Trump’, a anunțat aceasta.

Foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW