Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Probleme pe calea ferată din cauza ninsorii şi a rafalelor de vânt. În Constanţa, un tren este oprit iar şapte bariere automate nu funcţionează

By news.ro , in Stirile zilei , at 26 noiembrie 2023

Circulaţia feroviară se desfăşoară cu dificultate, în sud – estul ţării, din cauza ninsorii şi a rafalelor de vânt care au provocat avarii pe reţeaua de alimentare cu electricitate. În Constanţa, un tren staţionează iar la şapte treceri la nivel cu calea ferată sunt defecte barierele automate. La Galaţi, din cauza avariilor produse pe reţeaua administrată de CFR, trei trenuri de persoane sunt oprite.

Potrivit datelor furnizate de CFR SA, circulaţia trenurilor se desfăşoară, duminică dimineaţă, în condiţii dificile” pe raza judeţelor din sud – estul ţării din cauza ninsorilor şi a vântului puternic, care la rafală atinge viteze de 95 km/h – 100 km/h,.

„Astfel, pe raza SRCF Constanţa, din cauza ninsorii viscolite şi a rafalelor puternice de vânt, nu funcţionează reţeaua naţională de alimentarea cu energi, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 staţii CF funcţionează pe grup electrogen. De asemenea, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la această ora cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu – Dunărea (pe firul II), Feteşti – Ramificaţie Borcea (pe firul I) şi Jegălia- Bărăganu. Un singur tren de călători, R 8340, staţionează temporar la această oră, pentru remedierea deranjamentului între Jegălia şi Bărăganu”; informează CFR la ora transmiterii acestei ştiri.

Tot pe raza Regionalei de căi ferate Constanţa, din cauza vântului puternic, nu funcţionează sistemul de semnalizare – acustic, vizual şi barierele automate de la 7 treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulniţa – Perişoru, Valu lui Traian, Bărăganu – Jegălia, Bărăganu – Feteşti, Jegalia – Perişoru.

Şoferii care trec prin aceste zone sunt sfătuiţi să respecte, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier „Crucea Sfântului Andrei”, CFR dând asigurări că mecanicii de locomotivă vor circula în apropierea trecerilor la nivel cu viteză redusă, de 20 km/h.

Probleme pe calea ferată sunt şi în Galaţi.

Pe raza SRCF Galaţi, echipele de intervenţie acţionează cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact între staţiile Făurei – Deduleşti, pe firul II, în staţia Plopu şi între Lacu Sărat – Traian Sat, unde 3 trenuri de călători – R 7360, IR 1570 şi IR 1732 – au rămas defecte, cu pantografele rupte şi staţionează pentru remediere.

De asemenea, pe raza SRCF Galaţi, din cauza intensificării rafalelor de vânt, începând cu ora 8.25, toate trenurile vor circula pe intervalul CF Galaţi – Făurei – Ţăndărei doar cu locomotive Diesel, cu excepţia trenurilor tractate cu locomotive electrice, care acum sunt în circulaţie, pe secţia respectivă.

„Menţionăm faptul că, echipele de intervenţie ale SRCF Constanţa şi Galaţi acţionează în continuare pe reţea feroviară din sud-estul ţării, astfel încât să fie remediate operaţional toate deranjamentele cauzate de fenomenele meteo nefavorabile, iar traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii optime în această perioadă”, precizează oficialii CFR.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW