Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


Probleme la înscrierea în programul “Testăm pentru București” / Peste 3 000 de bucureșteni s-au înscris pentru testarea Covid-19 până în acest moment

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 mai 2020 Etichete: , ,

Primăria Municipiului București a anunțat că peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris, până în acest moment, pentru a fi testați pentru noul coronavirus. Proiectul “Testăm pentru București” a fost lansat vineri după-amiază.

Aplicația oficială este funcțională începând de vineri, 22 mai, ora 13.00.

PMB a semnalat însă deja probleme la înscrieri, motiv pentru care administrația lansează recomandarea ca cetățenii să nu se înregistreze folosind o adresă de yahoo.com.

“In urma sesizarilor celor care au aplicat pe aceasta platforma dar nu au primit confirmarea inscrierii, recomandam evitarea utilizarii adreselor de e-mail de pe yahoo.com, pentru ca acestea fie ajung cu intarziere, fie sunt trimise direct in spam. Cei care s-au inscris deja cu o adresa de yahoo, sunt rugati sa se reinscrie, cu o alta adresa de e-mail”, arată PMB.

Gabriela Firea spune că bucureștenii așteptau din partea autorităților o astfel de inițiativă.

„Ma bucur foarte mult ca peste 3.000 de bucureșteni au accesat platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/ și au aplicat pentru a a fi testați GRATUIT în vederea diagnosticării eventualei prezențe a virusului SARS-CoV-2. Numarul mare de voluntari inscrisi in acest program intr-un timp atat de scurt ne confirma faptul ca bucurestenii asteptau din partea autoritatilor o astfel de initiativa, similara celorlalte metropole europene.

Pana acum, unitatile medicale testau doar persoanele cu simptome de infectare, iar cei asimptomatici nu aveau posibilitatea sa afle daca sunt sanatosi sau nu. De aceea, Primaria Capitalei ofera posibilitatea bucurestenilor sa se testeze, gratuit, printr-un simplu exudat nazofaringian.

Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. Aceste teste vor fi prelucrate de 9 de unitati medicale de stat si private, cu 36 de puncte de recoltare, afiliate acestui proiect„, a declarat edilul.

Detalii utile pentru cei care vor să se înscrie în program

  • Bucurestenii vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare;
  • Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă;
  • Testarea se va realiza în mod gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmeaza să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW