Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Probleme la decolarea cursei TAROM Bruxelles – Bucureşti. Mircea Geoană, Luminiţa Odobescu şi mai mulţi europarlamentari, printre pasageri

By news.ro , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2024

Cursa Tarom de la Bruxelles care trebuia să sosească la Bucureşti joi seară a fost amânată, aeronava oprindu-se chiar înainte de decolare. Printre cei 93 de pasageri se află şi secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană şi ministrul de Externe Luminiţa Odobescu. Compania TAROM a precizat că a fost identificată o problemă tehnică, că avionul va fi supus unei inspecţii amănunţite şi că pasagerii şi echipajul se află în siguranţă. Conform unui anunţ către pasageri, cursa a fost anulată.

„Astăzi, pe 04 Aprilie 2024, Cursa Tarom ROT374 care opera pe ruta Bruxelles – Otopeni a fost afectată de o întrerupere a decolării din motive de siguranţă tehnică. Aeronava implicată, un Boeing 737-800 BGL, transporta 93 de pasageri. Echipajul aeronavei a decis să intervină şi să oprească decolarea întrucât a fost identificată o problemă tehnică. În conformitate cu protocoalele de siguranţă, s-a solicitat prezenţa maşinilor de pompieri la aeronavă. Asigurăm publicul că pasagerii şi echipajul se află în siguranţă. Aceştia au fost debarcaţi în condiţii sigure, iar echipa locală Tarom oferă asistenţă pentru a-i ajuta să îşi continue călătoria”, a transmis joi seară compania Tarom.

Aeronava va fi supusă unei inspecţii tehnice amănunţite de către o echipă specializată pe aeroportul din Bruxelles.

La bordul avionului se afla şi secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană, precum şi ministrul de Externe Luminiţa Odobescu. De asemenea, călătoreau spre Bucureşti şi europarlamentarii Gheorghe Falcă, Daniel Buda şi Mircea Hava.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW