Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Pro-rușii de la Chișinău organizează miting de „Ziua Victoriei”

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 2 mai 2023 Etichete: , , ,

La fel ca în fiecare an, pe acordurile celebrului cântec Katiușa, nostalgici după perioada sovietică și tineri admiratori ai regimului Putin, vor mărșălui în multe orașe din Republica Moldova, pe 9 mai, pentru a sărbători „Ziua Victoriei”.

Fostul președinte, Igor Dodon, revenit la conducerea Partidului Socialiștilor, se ocupă personal de organizarea manifestației de la Chișinău, în cadrul unui așa-numit „Comitet Național al Victoriei”, condus de Alexei Petrovici. Din această organizație fac parte și reprezentanți ai Partidului Comunist.

„Comitetul Național al Victoriei face apel la toate forțele politice ale țării noastre să se unească pentru a sărbători această zi sacră pentru fiecare dintre noi. Majoritatea partidelor politice și reprezentanților mișcărilor sociale au susținut propunerea Comitetului Național de a face din Marșul Regimentului Nemuritor un eveniment unic și în masă la nivel național”, a scris Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Dodon a fost și anul trecut în fruntea manifestației, alături de fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Ulterior el a fost amendat cu 9.000 lei moldovenești (circa 2.250 lei), după ce, în timpul paradei s-a afișat cu așa-numita panglică a „Sf. Gheorghe”

Simbolurile ocupației ruse, interzise în Republica Moldova

Pe teritoriul Republicii Moldova simbolurile care promovează agresiunea militară sunt interzise (literele V şi Z, precum şi așa-numita panglică a Sfântului Gheorghe), după ce președintele Maia Sandu a promulgat pe 19 aprilie o legea în acest sens, adoptată anterior de Parlament.

Potrivit actului normativ, confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor agresiunii militare, se pedepsește cu o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei moldovenești sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Persoanele juridice riscă amenzi de până la 18.000 lei moldovenești.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW