Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Pro România solicită echipamente de protecție și plata orelor suplimentare pentru asistenții sociali: Guvernul le-a ignorat eforturile

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 5 aprilie 2020 Etichete: , ,

Pro România solicită echipamente de protecție și plata orelor suplimentare pentru asistenții sociali și persoanele din serviciile locale de asistență sociale, aflate în prima linie a lupte anti-Covid.

Purtătorul de cuvânt al Pro România, Gabriela Podașcă, a declarat, duminică, că asistenții sociali și întreg personalul care lucrează în serviciile de asistență socială trebuie echipați și remunerați în conformitate cu eforturile depuse în lupta împotriva COVID-19. Aceasta a atras atenția că până acum Guvernul a ignorat complet eforturile depuse de asistenții sociali în această criză.

”Asistenții sociali și personalul din serviciile publice de asistență socială sunt zilnic acolo, în prima linie, alături de personalul medical. Ei acționează în comunitate, ajutând diverse categorii vulnerabile. Nu este normal să-i lăsăm fără echipamente de protecție. Cerem Guvernului să ia măsurile necesare în acest sens și cerem plata orelor suplimentare efectuate de aceștia”, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului.

Gabriela Podașcă a precizat că PRO România susține demersul Corpului Profesional al Specialiștilor în Servicii Sociale, prin care se solicită măsuri de protecție pentru cei aflați în zona maximă de risc epidemiologic. Totodată, purtătorul de cuvânt semnalează faptul că acești specialiști sunt esențiali persoanelor cu nevoi speciale. Asta cu atât mai mult cu cât coronacriza accentuează problemele de sănătate fizică sau mentală.

„Guvernul trebuie să recunoască eforturile făcute de asistenții sociali și de toți colegii lor aflați în prima linie, și să întreprindă toate demersurile pentru protecția acestora. Nu trebuie să așteptăm o tragedie ca să luăm măsuri. Nu este normal ca statul să fie mereu în contratimp cu nevoile cetățenilor, mai ales atunci când vorbim despre oameni care își riscă zilnic viața pentru persoane aflate în dificultate”, a conchis Podașcă.

Foto: Digi24

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW