Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


PRO România a decis sancționarea deputaților care au votat Guvernul Orban

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 5 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Toți deputații Pro România care au votat pentru învestirea Guvernului Orban vor fi sancționați. Biroul Executiv al formațiunii a decis, luni, să îi revoce din funcțiile de coordonatori județeni și să li se retragă sprijinul politic pentru toate funcțiile pe care le dețin în cadrul Parlamentului.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin vor fi suspendați din Pro România.

„Integritatea morală este una dintre valorile pe care toți membrii PRO România trebuie să și le însușească, deoarece acest partid a fost gândit ca o alternativă serioasă și credibilă la metehnele vechii clase politice.

Din aceste considerente, decizia de sancționare a celor șapte deputați vine ca o consecință firească a pierderii încrederii cu care au fost învestiți de către toți colegii noștri.

PRO România va rămâne în opoziție și va continua să își respecte electoratul prin susținerea politicilor și valorilor de centru stânga europene”, se arată într-un comunicat al partidului.

Context

Șapte parlamentari Pro România au votat, luni, pentru învestirea Guvernului Orban, deși Victor Ponta, liderul formațiunii a luat hotărârea de a nu participa la vot.

Ulterior, luni seara, Ponta a anunțat pe Facebook că se va „despărți” de acei colegi. În urma acestei decizii, europarlamentarul Pro România Mihai Tudose l-a criticat pe Victor Ponta, spunându-i să demisioneze el din partid.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW