Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Prioritățile noului ministru al Educației, Monica Anisie: Va fi o reorganizare în minister/Orice situație de risc pentru elevi vreau să o gestionez personal

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Monica Anisie și-a preluat, joi, mandatul de ministru al Educației și a anunțat ce planuri are pentru sistemul educațional din România. Ministrul Educației a anunțat că la nivelul instituției vă avea loc o reorganizare. 

„Preiau astăzi mandatul de ministru al educației și cercetării cu deplina responsabilitate. Sunt un om al sistemului de educație și un profesor care cu încredere și-a făcut treaba la clasa și la fel îmi doresc că și la Minister, cu transparenta și credibilitate, cu predictibilitate să luam masuri, așa cum am declarat și în prima mea zi, pentru tineri, pentru copii și studenți. (…)Referitor la comasarea ISE și CNEE îmi doresc să ne bazam pe politici educaționale corecte: că să poți face o evaluare corecta, trebuie să te bazezi pe studiile ISE. Până acum, nu s-a întâmplat acest lucru. (…)Sunt cercetători la care nu renunțăm, pentru că îmi doresc în cadrul Ministerului un laborator propriu, pentru un parcurs educațional corect al elevului.

ISE se comasează cu CNEE în binele elevului, pentru că orice decizie privind evaluarea să se facă pe studii.(…)

Nu sunt de acord cu colectarea fondurilor în școli. (…)

Trebuie să gândim lucrurile și în sensul în care profesorul este înglobat în hârtii. Nu se gândește la ora pe care trebuie să o desfășoare, decât foarte puțin timp.

Vom face o analiza, vom vedea cum anume putem îmbunătăți și ce aduce bun, dacă eu realizez 100 de harții pentru că îmi vine ARACIP? (…)Diminuarea orelor la clasa, este deja o lege. Credeți că un elev de clasa a V-a, după 7 ore petrecute la scoală mai poate când ajunge acasă să dea randament?

Mediile defavorizate pentru mine sunt o prioritate, voi merge personal la Iași să văd ce este acolo și orice situație de risc pentru elevi vreau să o gestionez personal Vă fi o reoragnizare a Ministerului, noi acum vorbim despre Ministerul Educației și Cercetării. vom gândi o noua organigrama, pe care o vom adopta prin HG. Probabil vom rămâne doar 4 secretari de stat, din 8 căți sunt în prezent.(…) Mi-aș dori să fie o evaluare internațională a universităților și numai anumite instituții de învățămînt superior să poată realiza masteratul didactic”, a declarat Anisie.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW