Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


„Prințul Clisurii”, ridicat de mascați, fiind suspect de alte infracțiuni sexuale cu minori

By Redactia , in Stirile zilei , at 23 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Omer Radovancovici a fost din nou reținut de forțele de poliție sub acuzații de alte infracțiuni sexuale, având ca presupusă victimă o minoră în vârstă de 14 ani, care suferă de un handicap grav. Procurorii DIICOT Caraș-Severin au desfășurat investigații care au dezvăluit alte fapte înfiorătoare în care cel cunoscut sub numele de „Prințul Clisurii”, fost primar al comunei Pojejena și soțul actualei primărițe, Mira Radovancovici, ar fi implicat, potrivit ExpressdeBanat.ro.

Organele de aplicare a legii au efectuat percheziții la locuința familiei Radovancovici, la cabana de vânătoare de la Urda, la Primăria Pojejena și la școala din comună, unde au ridicat diverse documente. Această acțiune recentă reprezintă o extindere a acuzațiilor în dosarul de proxenetism pentru care Omer Radovancovici a fost arestat la începutul lunii octombrie.

Echipele de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, alături de procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 13 percheziții la domiciliile unor indivizi suspectați de infracțiuni precum trafic de minori, trafic de persoane, coruperea sexuală a minorilor, proxenetism, act sexual cu un minor, constituirea unui grup infracțional organizat în scopul încălcării regimului armelor și al munițiilor și uzul de armă fără drept.

Ancheta a relevat că Omer Radovancovici ar fi influențat o femeie cu care avea o relație extraconjugală, angajată la magazinul său, să determine fiica acesteia în vârstă de 11 ani și nepoata majoră să participe și să efectueze acte sexuale în scopul exploatării sexuale în interes personal. De asemenea, în cadrul întâlnirilor și evenimentelor cu circuit închis organizate în cabana sa de vânătoare de la Urda, Radovancovici ar fi facilitat practicarea prostituției de către mai multe femei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraș-Severin au emis atunci mandatul de reținere pentru Omer Radovancovici, acuzându-l de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor, constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii unor fapte grave legate de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și uzul de armă fără drept. În același timp, amanta sa a fost reținută pentru trafic de minori, trafic de persoane și corupere sexuală a minorilor. Cu toate că Tribunalul Caraș-Severin hotărâse arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, o decizie surprinzătoare a Curții de Apel Timișoara i-a eliberat pe cei doi fără niciun fel de măsuri preventive sau interdicții.

DIICOT s-a întors la cabană după ce echipa de inspectori de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin a descoperit informații șocante de la o adolescentă de 14 ani, care suferă de handicap mental sever. Aceasta a declarat că a fost obligată să întrețină relații sexuale cu îngrijitorul cabanei, ar fi fost lipsită de libertate și bătută când a încercat să fugă.

Conform informațiilor de la expressdebanat.ro, comportamentul soției lui Omer Radovancovici, care este și primărița comunei Pojejena, este considerat șocant. În urma unei anchete sociale desfășurate la Primărie cu privire la situația minorei provenind dintr-o familie dezorganizată, Mira Radovancovici este acuzată că a ascuns faptul că adolescenta a fost în cabana de la Urda, proprietatea soțului său, și că a furnizat informații incorecte sub propria semnătură, cu intenția de a-l proteja pe Omer Radovancovici de eventuale consecințe penale suplimentare. Mira Radovancovici urmează să dea explicații și să fie audiată la sediul DIICOT Caraș-Severin în cursul zilei de azi.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii