Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prințul Charles, vizită în România. Ce a discutat cu președintele Klaus Iohannis

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 mai 2022

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 25 mai, la Palatul Cotroceni, pe prințul Charles, care se află într-o vizitî în România. Cei doi au discutat, între altele, și despre războiul din Ucraina, potrivit unui comunicat al Președinției.

„Președintele Klaus Iohannis a transmis felicitări Alteței Sale Regale cu ocazia Jubileului de Platină al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a și a evocat excelentele relații bilaterale și Parteneriatul Strategic româno-britanic. Președintele României a subliniat rolul de liant al relației bilaterale pe care îl are comunitatea de români din Marea Britanie, bine integrată și având o contribuție pozitivă în sectoarele esențiale ale economiei și ale societății britanice.

În ceea ce privește situația gravă de securitate generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Președintele Klaus Iohannis l-a informat pe ASR Prințul de Wales despre ajutorul acordat Ucrainei și refugiaților ucraineni de către România, inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei”, a transmis Administrația Prezidențială.

Totodată, șeful statului a apreciat dedicarea și implicarea prințului Charles în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră.

„În acest context, președintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice.

Președintele României a subliniat că finanțarea proiectelor verzi, inclusiv împădurirea terenurilor degradate și reconstrucția de habitate, sunt priorități prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu alocări financiare substanțiale”, mai adaugă sursa citată.

În plus, cei doi au discutat și despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice, menite a crește gradul de conștientizare, dar și pentru a pregăti tinerele generații pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piața muncii, capabile să genereze creștere economică sustenabilă.

Foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *