Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Criminalul din Caracal a ajuns la Tribunalul Dolj/ Bărbatul a fost reținut de DIICOT/ Nu și-a recunoscut faptele

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 iulie 2019 Etichete: ,

Criminalul din Caracal a fost adus, în urmă cu puțin timp, la Tribunalul Dolj. Bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol. Procurorii de caz au propus arestarea preventivă de 30 de zile.

Bărbatul suspectat pentru uciderea unei tinere de 15 ani a fost reținut de procurorii DIICOT. În timpul audierilor de ieri, bărbatul nu și-a recunoscut faptele. Suspectul a fost scos, ieri seară, din locuința sa și a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol. Tribunalul Dolj va lua o decizie pentru bărbatul de 66 de ani.

Gheorghe Dincă este mecanic auto, este divorțat și locuia singur într-o casă părăsită. În timpul audierilor de ieri, bărbatul nu și-a recunoscut faptele. El este principalul suspect și pentru dispariția, de acum două luni, ale unei alte tinere.

Comunicatul DIICOT

„La data de 26.07.2019, în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. și a art. 11 alin. 1 pct. 5 din O.U.G. 78/2016, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenței de soluționare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p.

La data de 27.07.2019,ora 01.00 AM, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus declinarea competenței materiale și teritoriale de efectuare a urmăririi penale privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, prev. de art. 210 C.p. alin.1 lit. a C.p.,în favoarea DIICOT- S.T.Craiova, cauza fiind reunită la dosarul înregistrat anterior.

Prin ordonanța din data de 27.07.2019 a DIICOT- S.T. Craiova s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dincă Gheorghe, sub aspectul săvârșirii în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 și 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. și art. 218 alin. 1 și 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoana vătămată M.A.M.)

Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică, IPJ Olt și IPJ Dolj”, conform comunicatului DIICOT.

Context

O tânără în vârstă de 15 ani a fost dată dispărută miercuri, pe 24 iulie. Ieri, 25 iulie, fata a sunat de trei ori la 112, la ora 11.05. STS nu a reușit să găsească locația exactă în care se află fata. Polițiștii au găsit locul faptei abia după a patra încercare. Ulterior, în noaptea de 25 spre 26, s-a emis un mandat de percheziții pentru următoarea dimineață. Asta în condițiile în care tânăra era sechestrată în casa mecanicului. În urma perchezițiilor, criminaliștii au găsit rămășițe umane, bijuterii și haine rupte.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW