Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Primul tren electric cumpărat de România a ajuns în Gara de Nord

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 4 decembrie 2023 Etichete: ,

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scriosteanu anunţă că, luni, a ajuns în Gara de Nord primul tren electric cumpărat de România.

”În acest moment, tocmai ajunge în Gară de Nord Bucureşti primul tren achiziţionat de statul român, la mai bine de 20 ani de la ultima achiziţie de trenuri”, anunţă, luni, Irinel Ionel Scriosteanu, într-o postare pe Facebook.

Secretarul de stat spune că trenul electric este un model Alstom Coradia Stream, produs în Polonia. Acesta reprezintă doar începutul, fiind primul din cele 37 de rame electrice inter-regionale incluse în contractul de achiziție, ce urmează să fie livrate în România începând din anul viitor.

După parcurgerea testelor statice și dinamice programate să aibă loc la Făurei, trenul electric va începe să circule cu călători pe linia feroviară CFR București – Constanța.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a încheiat, în martie 2022, cu subsidiara din România a gigantului francez Alstom un contract pentru furnizarea a 20 de trenuri electrice de lung parcurs. Șase luni mai târziu, ARF a suplimentat comanda către Alstom pentru alte 17 trenuri.
Valoarea totală a contractului pentru achiziția celor 37 unități electrice multiple și serviciile de mentenanță aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani se ridică la 2,42 miliarde lei fără TVA.

Termenul pentru furnizarea pachetului complet de 37 de rame este, conform contractului, până la finalul anului 2024.

 

Foto: Facebook/ Autoritatea pentru Reforma Feroviară

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW