Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Primul transport de cereale ucrainene pe la Marea Neagră a fost refuzat de cumpărătorul din Liban. Care a fost motivul

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 9 august 2022

Prima navă cargo care a părăsit Ucraina, pe la Marea Neagră, în timpul invaziei declanșate de Vladimir Putin în țara vecină, a întâmpinat o problemă majoră, relatează Reuters. Deși trebuia să ajungă în Liban, cumpărătorul a refuzat cele 26.000 de tone de porumb, pe motiv că livrarea a întârziat timp de 5 luni.

Anunțul a fost făcut luni seară, 8 august, de Ambasada Ucrainei din Liban.

Expeditorul caută, în acest moment, un alt destinatar, ori în Liban sau Tripoli, ori într-o altă țară sau port”, a transmis Ambasada ucraineană.

Refuzul vine în contextul în care Liban trece printr-o criză economică severă, iar cetățenii sunt nevoiți să stea la coadă în fiecare zi pentru a cumpăra pâine, aliment raționalizat de stat.

Nava a părăsit portul din Odessa pe 1 august și ar fi urmat să ajungă în Liban în cursul zilei de duminică, dar în acest moment se află pe coasta sudică a Turciei.

Până în acest moment, 243.000 de tone de porumb au fost exportate din Ucraina, prin cele trei porturi de la Marea Neagră – Odessa, Chornomorsk și Yuzhny.

CITEȘTE ȘI: Volodymyr Zelenskiy, despre primul transport maritim de grâne ucrainene: Nu înseamnă nimic. Economia Ucrainei e în comă

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW