Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Primul șofer condamnat la închisoare cu executare, în baza Legii Anastasia/ 5 ani de închisoare pentru 3 persoane ucise

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 6 iunie 2024 Etichete:

A fost condamnat la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia primul șofer. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Alba Iulia în dosarul unui tânăr de 19 ani care, sub influența alcoolului, a condus și a ucis trei persoane. El a primit cinci ani de închisoare cu executare.

„Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, pe 29 mai. Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanţă, după ce a ucis trei persoane, în noaptea de 28 august 2023, la o lună de la intrarea în vigoare a Legii Anastasia. Şoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie şi şi-a recunoscut faptele. Cei trei tineri decedaţi aveau 17, 18 şi 25 de ani. Ultimul trebuia să se căsătorească, logodnica sa urmând să nască în perioada ulterioară evenimentului rutier”, a transmis senatorul PSD Robert Cazanciuc pe pagina sa de Facebook.

Acesta le-a adus încă o dată la cunoștință oamenilor că cei care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, respectiv fără permis auto, și ucid pe cineva, riscă închisoarea cu executare.

Robert Cazanciuc a iterat o lege nou intrată în vigoare, inițiată de el, care prevede suspendarea cu până la 10 ani a dreptului de a avea permis de conducere, în cazul unui consum de droguri sau a alcoolemiei peste limita penală, de 0,8 la mie.

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW