Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Primul oraș din România în care toți pacienții cu coronavirus s-au vindecat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 iulie 2020 Etichete: , ,

Arad este primul oraș din România care s-a vindecat de coronavirus. Toți pacienții infectați s-au vindecat și au fost externați.

În total în Arad s-au îmbolnăvit 711 de persoane cu noul COVID, din care 79 au murit. 632 dintre acestea au fost vindecate.

,,Putem spune că Aradul este oraş liber de COVID. Nu vreau să fac afirmaţii pripite sau hazardate, cu atât mai mult cu cât constatăm acum că pandemia s-a extins în mai multe judeţe din ţară. Dar vreau să subliniez efortul tuturor cadrelor medicale din Arad, al specialiştilor de la DSP, din cadrul Grupului de Suport pentru Spitalul Clinic Judeţean, al celor din administraţia publică, pentru a ţine în frâu extinderea numărului de cazuri în judeţul nostru.(…) Eu zic că am învăţat din lecţia primelor două săptămâni de pandemie şi am ştiut să ne organizăm, astfel încât să putem spune astăzi că suntem judeţ liber de COVID”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, citat de Mediafax.

Cel mai vârstnic pacient cu coronavirus care s-a vindecat este o femeie în vârstă de 97 de ani. Cel mai tânăr pacient are doar 5 săptămâni.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW