Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Primul lectorat de limba română din America Latină, deschis în octombrie. România și Chile s-au pus de acord

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 23 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

România și Chile vor colabora și în plan educațional, nu doar diplomatic, au anunțat oficialii celor două state, Klaus Iohannis, respectiv Gabriel Boric. Astfel, în luna octombrie ac, la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Umaniste din cadrul Univeristății  Chile va fi deschis primul lectorat de limba română din America Latină. 

Institutul Limbii Române de la București s-a ocupat de tot ce înseamnă avize pentru înfiinţare şi finanţare acestui post de lector de limbă, cultură şi civilizaţie românească la Santiago, iar oficialii chilieni s-au declarat entuziasmați de această posibilitate de studiu, necesară în contextul diversității culturale. Astfel, începând cu anul universitar 2023-2024, va fi „exploatată ” și literatura română, a transmis Klaus Iohannis, președintele României, direct de la Palatul La Moneda, unde s-a întâlnit cu omologul său chilian.

Reamintim, ieri, 22 aprilie, președintele Iohannis a vizitat Chile, ocazie cu care a fost semnat un Memorandum de cooperare în situații de urgență. Totodată, oficialul României a purtat discuții în ceea ce privește extinderea relațiilor de comerț, apărare între cele două state. Iohannis a ținut să sublinieze că România a fost primul stat care a oferit azil politic refugiaților din Chile, după lovitura de stat din 1972.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

CITEȘTE ȘI: România și Chile au semnat un Memorandum pentru cooperare în situații de urgență

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW