Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Primul dosar penal clasat privind importul de teste pentru COVID-19

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , ,

Procurorii au clasat dosarul penal deschis din oficiu, după ce o persoană care comercializa pe internet teste pentru COVID-19, era bănuită că ar fi prezentat Autorității Vamale o declarație pentru un alt produs farmaceutic. Produsele, care au fost reținute sub sechestru timp de trei săptămâni, au fost restituite.

În cauză au fost efectuate cercetări privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă, însă s-a constatat că nu sunt întrunite elementele unei infracțiuni.

În data de 19 martie, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 3 București s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană promovează pe rețele sociale vânzarea unor teste pentru depistarea COVID-19. Produsele respective ar fi provenit din import iar persoana respectivă ar fi prezentat Autorității Vamale o declarație de conformitate în cuprinsul căreia ar fi fost trecut un alt produs farmaceutic, existând suspiciunea că declarația ar fi fost astfel nereală, care nu acoperă produsul importat.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *