Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Primul centru de vaccinare a diasporei într-o vamă, deschis la punctul de frontieră Nădlac II / Secretar de stat: Avem de făcut o campanie de informare masivă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 mai 2021

Primul centru de vaccinare a diasporei într-o vamă va fi deschis în punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din județul Arad, a anunțat Oana Ursache, secretarul de stat în Departamentul pentru românii de pretutindeni.

Am fost de dimineaţă la Nădlac, să vedem locul unde va fi amplasat primul centru de vaccinare a diasporei într-o vamă, Nădlac II fiind punctul de trecere a frontierei cel mai tranzitat de către diaspora şi pe unde, în ultimele 24 de ore, au trecut 4.000 de români care s-au întors acasă şi, din lipsa de informare, 600 dintre ei au primit carantinare obligatorie, ceea ce a creat nemulţumiri. Avem de făcut o campanie de informare masivă. (…) Noi am început demersul de înfiinţare a acestor centre în aeroporturi şi în vămi. DSP Arad a avut o iniţiativă proprie, nu neapărat a noastră, am înţeles că au deja containerele speciale (pentru vaccinare) la Timişoara, sunt dotate cu aer condiţionat şi aşteaptă să fie transportate în vamă”, a explicat Oana Ursache, într-o conferinţă de presă, citată de Agerpres.

Secretarul de stat a precizat că centrul de vaccinare va fi amplasat înainte de intrarea în vamă și că speră ca autoritățile să îl facă funcțional „cât mai repede”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW