Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Primul caz de COVID-19 confirmat în județul Harghita vine la pachet cu un dosar penal

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Județul Harghita a confirmat primul caz de infectare cu COVID-19, persoana fiind internată la spitalul din Odorheiu Secuiesc. Procurorii au deschis, însă, un dosar penal în contextul în care există bănuieli că bărbatul nu ar fi respectat izolarea la domiciliu.

Prima persoană care a fost confirmată cu noul virus în județul Harghita s-a întors din Franța pe 23 martie și, potrivit normelor în vigoare, ar fi trebuit să stea în izolare 14 zile. Există suspiciuni că ar fi încălcat regula.

În data de 01.04.2020, pe raza comunei Atid, sat Atid, organele de poliție au depistat o persoană de sex masculin ce avea obligația de a se afla în izolare la domiciliu. Arătăm că persoanei în cauză i s-au prelevat probe biologice pentru testarea infectării cu virusul COVID 19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care aceasta a fost internată la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc pentru aplicarea tratamentului medical de specialitate”, au transmis procurorii.

În dosar se fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Bărbatul nu a fost pus sub acuzare, cel puțin până în prezent.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW