Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Primul bebeluş infectat cu COVID -19 de la Maternitatea Bega din Timişoara a fost externat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Primul bebeluș din România care a fost infectat cu coronavirus a fost externat, marți, de la Maternitatea Bega din Timișoara. Nou-născutul a stat despărțit de mama sa timp de două săptămâni.

Ceilalți doi bebeluși cu coronavirus vor rămâne în continuare internați la maternitatea Bega.

Chiar în ziua în care a fost externat bebelușul a împlinit o lună. Nou-născutul a stat despărțit de mama sa timp de două săptămâni.

„Zilnic am vorbit cu el, zilnic l-am văzut, deși în ultimele zile îmi era foarte greu să-l mai vad în acelaşi loc, o durere mare, mare de tot(…)Vă mulţumesc din suflet şi sunteţi prezenţi în rugăciunile mele şi ale familiei mele. Să aveţi putere să mergeţi în continuare”, a spus proaspăta mămică.

Bebelușul s-a născut pe data de 28 martie la maternitatea Odobescu din Timişoara. La câteva zile după ce mama și copilul său au fost externați, aceștia au fost diagnosticați cu coronavirus.

Mama și bebelușul au fost duşi la Maternitatea Bega. Între timp proaspăta mămică s-a vindecat, dar bebelușul său a rămas în continuare internat.

Vârsta fragedă, greutatea pe care a avut-o la naştere, au impus condiţii speciale în ceea ce priveşte îngrijirea şi urmărirea lui şi sigur că emoţiile au fost cu atât mai mari cu cât copilul nu era lângă mama şi comunicarea se făcea doar prin acele apeluri video”, a declarat dr. Marius Craina, manager la Maternitate Bega, citată de Mediafax.

Bebelușul este primul din cei trei nou-născuți care au contactat infecția cu Covid-19 și care au ajuns la Maternitatea Bega.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW