Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Primul aeroport din România care pune în aplicare recomandările pentru prevenirea gripei virale din China / Ce măsuri suplimentare ar putea lua Ministerul Sănătății

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

În aeroporturile din România încep să se ia primele măsuri pentru prevenirea gripei cu coronavirus care a cauzat mai bine de 20 de decese în China. Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj este primul din țară care vine în ajutorul pasagerilor care au nevoie de sfaturi, îndrumări sau chiar îngrijiri medicale.

Specialiștii Ministerului Sănătății au stabilit, miercuri, primele măsuri care vor fi aplicate în aeroporturile internaționale și în unitățile sanitare pentru prevenirea și tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Primul aeroport care ia măsuri pentru prevenirea virusului

În cadrul aeroportului Avram Iancu din Cluj au început să fie distribuite flyere informative pasagerilor, astfel încât aceștia să fie informați cu privire la gripa din China. De asemenea, reprezentanții aeroportului anunță că asistenții medicali sunt gata să ofere sprijin pasagerilor care au nevoie fie de sfaturi, fie de îngrijiri medicale.

”Aeroportul Cluj vine în sprijinul pasagerilor săi atât prin distribuirea materialelor informative despre coronavirus, cât și prin serviciile medicale existente în permanență aeroportul clujean. În acest sens, în terminalele de plecări și sosiri, la biroul de informații, la cabinetul medical și în zonele ghișeelor de check-in ale aeroportului, au fost afișate mai multe anunțuri de informare și au fost distribuite flyere cu instrucțiuni referitoare la combaterea și prevenirea noului tip de coronavirus. Asistenții medicali din cadrul Aeroportului Cluj oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul internațional ”Avram Iancu”.

Românii care călătoresc trec printr-o termoscanare la aeroport

Amalia Șerban, director de sănătate publică în Ministerul Sănătății,a anunțat faptul că s-a discutat în cadrul unui grup interministerial despre posibilitatea dotării cu termoscannere în aeroporturile din România, menționând totuși că nu este o măsură care se impune urgent, întrucât între țara noastră și China nu există sporuri directe.

„În acest moment nu este urgență majoră pentru că nu avem zboruri directe cu China”, a spus Amalia Șerban, la ”Adriana Nedelea LA FIX”.

Reprezentanta Ministerului Sănătății a mai menționat faptul că astfel de termoscannere există deja în aeroporturile din Europa, astfel că românii care vin din China trec oricum printr-un astfel de dispozitiv.

„Toți călătorii care se întorc de acolo se întorc prin țări care au acest screening în aeroporturi; Franța, Italia și Marea Britanie și avem o fereastră de timp în care să punem la dispoziția aeroporturilor cele necesare”, a adăugat aceasta.

50 de muzicieni români au concertat în orașul din care a pornit epidemia de coronavirus

50 de muzicieni de la Filarmonica Banatul din Timișoara, dar și de la alte filarmonici din Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța, au susținut un concert în Wuhan, orașul din China din care a pornit gripa cu virusul ucigaș.

Artiștii s-au întors acasă la începutul săptămânii acesteia. Din cei 50 de muzicieni, 18 din Timișoara s-au prezentat la spital pentru analize și au intrat în carantină pentru 14 zile. Despre ceilalți artiști din țară nu există deocamdată informații.

Primele îmbolnăviri din cauza coronavirusului au apărut acum o lună în China, iar în scurt timp infecția s-a răspândit și în Coreea de Sud, Thailanda și Japonia.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că noua tulpină de coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru astfel de cazuri.

sursa foto: Dreams Time

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW