Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Primii salvatori ajunși la Colectiv, în vizorul procurorilor

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 25 octombrie 2019 Etichete: ,

Parchetul General anunță, vineri, că Parchetul Militar va prelua o parte din ancheta din dosarul Colectiv. Este vorba despre acea parte a anchetei care vizează modul în care pompierii din cadrul ISU București au intervenit atunci când au ajuns la locul tragediei.

Acuzațiile vizează infracţiunile de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

„Faptele pentru care s-a dispus declinarea competenței de soluționare vizează modul de intervenție al primilor salvatori sosiți la fața locului – pompieri din cadrul ISU București – Ilfov – în ceea ce privește acordarea primului ajutor victimelor în acțiunea de protecție, precum și aspecte privind asistența medicală acordată victimelor”, informează Parchetul General.

Mai jos, comunicatul integral al Parchetului:

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus disjungerea și declinarea competenței de soluționare a cauzei către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, în vederea efectuării urmăririi penale în ceea ce privește infracțiunile de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Faptele pentru care s-a dispus declinarea competenței de soluționare vizează modul de intervenție al primilor salvatori sosiți la fața locului – pompieri din cadrul ISU București – Ilfov – în ceea ce privește acordarea primului ajutor victimelor în acțiunea de protecție, precum și aspecte privind asistența medicală acordată victimelor.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW