Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Primii pacienți cu COVID-19 transferați în Germania. Arafat: Asigurăm familiile că vor primi cele mai bune îngrijiri

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 1 noiembrie 2021

Șase pacienți infectați cu COVID-19 aflați în stare gravă sunt transferați luni, 1 noiembrie, în Germania. Șeful DSU, Raed Arafat, aflat la Baza 90 Transport Aerian, de unde aeronava militară germană va efectua transferul pacienților, a dat detalii despre această misiune medicală.

Luni are loc transferul a 6 bolnavi de COVID-19, urmând ca alți 12 pacienți să fie de asemenea duși în Germania în următoarele două zile.

„Azi transferăm 6 pacienți. Azi, transferul se face cu un avion al forțelor aeriene germane, echipat cu tărgi de ATI și o echipă medicală de Terapie Intensivă, care va însoți pacienții către Germania. Planul este că mâine va fi încă un transfer tot cu 6 pacienți, dar cu un avion al forțelor aeriene române cu o echipă SMURD și a serviciilor medicale ale MAI România, iar poimâine din nou 6 pacienți”, a afirmat secretarul de stat în MAI luni, într-o conferință de presă.

„Ce se întâmplă acum ne arată ce înseamnă să ai prieteni. Am văzut în ultima perioadă foarte mult sprijin și, în mod clar, prietenii la nevoie se cunosc. La acest moment asistăm la un sprijin în momente grele, care a inclus o parte în medicamente si o parte în preluare de pacienți, în total 18 pacienți. Solidaritatea pe care o vedem ne arată că România nu este singură în momentele grele. Germania vine în sprijinul nostru cu acest suport și cu o echipă medicală care e în țară de mai multe zile.

Le mulțumim autorităților germane pentru modul în care au realizat această misiune până în acest moment. Echipa medicală va rămâne cel puțin încă 2 zile până se încheie misiunea de transferare a pacienților. Sper să revedem sănătoși pacienții înapoi. Asigurăm familiile că vor primi cele mai bune îngrijiri acolo unde merg”, a completat șeful DSU.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, bolnavii vor fi transferați în 4 unități medicale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch –Gladbach și Krefeld. Este vorba despre 6 pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați în unități sanitare din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă.

Context

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat în ședința de duminică, 31 octombrie, Hotărârea numărul 96, prin care autoritățile au putut semna acordul de transfer al pacienților cu forme severe și grave de COVID-19 în Germania.

Se abilitează Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, să semneze acordul pentru transferul pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Republica Federală Germania”, potrivit CNSU.

Vineri a sosit în București o delegație medicală a Ministerului Apărării german pentru a stabili dacă există pacienți în Unitățile de Primiri Urgențe (UPU) din țară ce necesită transfer în Germania, a precizat Raed Arafat, în timpul unei conferințe de presă susținută vineri, 29 octombrie.

Au început evaluarea acestor pacienți și urmează, în cel mai scurt timp, să se ia decizia în timpul weekendului care va fi abordarea și dacă vom reuși să ducem acești pacienți în Germania. Colegii din Germania au sosit astăzi la prânz, am avut o discuție cu ei și, împreună cu colegii de la DSU și direcția medicală MApN, urmează să vedem evaluarea care va fi realizată astăzi și mâine”, a explicat Arafat, vineri.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW