Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Primii kilometri din Autostrada București, inaugurați până la finalul lunii noiembrie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 noiembrie 2023

O porțiune în lungime de circa 9,5 km, între DN 1 și Autostrada A3, din lotul 2 (19 km) al secțiunii de nord, a Autostrăzii Centura București va fi inaugurată până la finele lunii noiembrie. 

Lucrările la lotul 2 al Autostrăzii A0 București Nord se apropie de final. Constructorul, firma UMB Tehnostrade, patronată de Dorinel Umbrărescu, se grăbește să termine socotelile cu acest proiect pentru a-și direcționa resursele către Autostrada Moldova.

În ciuda acestui fapt, într-o primă fază, șoferii vor putea circula doar pe cei 9,5 km dintre între DN 1 și Autostrada A3, în condițiile în care nodul rutier cu DN 2, situat în zona Afumați, se află pe lotul 3, aflat abia în etapa de proiectare. După ce inițial a anunțat că CNAIR va realiza un drum provizoriu pentru descărcarea traficului la Afumați, astfel încât să poată fi deschiși alți 6 km de autostradă, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis că firma din China care a obținut contractul pentru lotul 3 va urgenta proiectarea, astfel încât să demareze lucrările pe zona critică în primăvara anului viitor. Ceilalți 3 kilometri, aflați la capătul celălalt al lotului 2, vor fi deschiși abia odată cu inaugurarea lotului 1, aflat la rândul său în proiectare.

A0 Nord Lotul 2 Corbeanca – Afumați:

Constructor: SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade

Lungime: 19 km

Valoarea estimată a contractului: 831,9 milioane lei fără TVA

Termen: 12 luni proiectare și 22 de luni execuție

Garanția ofertată: 10 ani.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW